Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Maximum SPEED!!! (Β΄μερος)

Το Shanghai Maglev της Transrapid αιωρείται πάνω σε μαγνητικό πεδίο και στην πραγματικότητα δεν ακουμπά στις ράγες.Με μέγιστη ταχύτητα 430km/h,διανύει μια απόσταση 30,6km σε μόλις 8min.Απ'τις 29 Δεκεμβρίου του 2003 αυτό είναι το καθημερινό του δρομολόγιο,απ'το εμπορικό κέντρο της Σαγκάης στο αεροδρόμιο.




1.233,7km/h είναι η υψηλότερη ταχύτητα που έχει καταγραφεί από όχημα ξηράς με δύο κινητήρες turbofan της Rolls-Royce.Το παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε απ'τον Andy Green με το Thrust SCC στην έρημο Black Rock το 1997 και ο ίδιος ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ το 2011 ανεβάζοντας τον πήχη στα 1.600km/h.






O Secretariat είναι το ταχύτερο καθαρόαιμο και το ρεκόρ που έκανε σε αγώνα ιπποδρομίας στο Kentucky Derby το 1973 παραμένει έως και σήμερα αξεπέραστο,60,2km/h.







321,65km/h είναι το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε πάγο,το οποίο ανήκει στον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή στα ράλι Juha Kakkunen,που με μία Bentley Continental GT κατέρριψε στη Φινλανδία το προηγούμενο ρεκόρ(επίσης με Bugatti EB110,με 296,34km/h).





Ο Καναδός Sam Whittingham είναι ένα απ'τα σημαντικότερα ονόματα στον χώρο του ποδηλάτου,αφού πέρα από σχεδιαστής είναι ιδιοκτήτης μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας.Κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινούμενου ανθρώπου,133km/h,κάτι που πέτυχε οδηγώντας σε ευθεία και οριζοντιωμένος σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ποδήλατο.




192Gb/sec είναι ένα διαφορετικό ρεκόρ που αφορά στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων του ταχύτερου pc στον κόσμο.Ανήκει στην IBM και η υπολογιστική του ισχύς φτάνει τα 16petaflop!









252.792km/h είναι η ταχύτητα που μπήκαν σε τροχιά Helios I & II τη δεκαετία του 1970 και είναι τα ταχύτερα αντικείμενα που έχει κατασκευάσει ποτέ ο άνθρωπος.Παραμένουν σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τον ήλιο έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή τους απ'τη δεκαετία του 1980.






Το μπαμπού είναι το ταχύτερο ξυλώδες φυτό στον κόσμο,ο,οοοο25km/h,και σε ιδανικές συνθήκες περιβάλλοντος μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο από 60 εκατοστά τη μέρα.Η μεγαλύτερη ανάπτυξη που έχει καταγράφει ποτέ είναι 121 εκατοστά σε 24ώρες,ενώ η ταχύτερη ένα μέτρο την ώρα.




0,33msec,είναι τα χιλιοστά του δευτερολέπτου που χρειάζεται ένα είδος μυρμηγκιού για να πραγματοποιήσει ένα δάγκωμα πριν αρπάξει τη λεία του.Είναι η ταχύτερη κίνηση που εκτελεί ένας οργανισμός,με το τσίμπημα της μέδουσας(0,5millisec)να ακολουθεί.Για να αντιληφθεί την ακαριαία κίνηση το μέγεθος του χρόνου,το ανθρώπινο μάτι ανοιγοκλείνει σε 300-400millisec!







Το Kingda Ka είναι το υψηλότερο(με μέγιστο σημείο κίνησης 139μέτρα)και το ταχύτερο τρενάκι στον κόσμο και λειτουργεί στο New Jersey των ΗΠΑ.Με την βοήθεια ενός υδραυκιλού μηχανισμού το Kingda Ka εκτοξεύεται στα 206km/h σε περίπου 3,5''.Υπόθεση για γερά στομάχια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου