Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

H Γαλλία ανέλαβε τη διοργάνωση του EURO 2016.


Στη ψηφοφορία που διεξήχθη στη Γενεύη,ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί ανακοίνωσε ότι η Γαλλία υπερίσχυσε τω άλλων δυο υποψηφιοτήτων,της Τουρκίας και της Ιταλίας.Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016 θα είναι το πρώτο με τη συμμετοχή 24 ομάδων!!!Οι Γάλλοι ήταν το μεγάλο φαβορί αφού ο φάκελος τους ήταν ο πιο πλήρης και διαθέτουν πολλά σύγχρονα γήπεδα, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν τον θεσμό.
Η Ιταλία αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, ενώ στην τελική διαδικασία η Γαλλία επικράτησε της Τουρκίας με ψήφους 7-6.Οι αρχές της Γαλλίας στοχεύουν στη χρηματοδότηση του EURO 2016 με ένα μείγμα δημόσιων κεφαλαίων και συνεταιρισμούς του δημοσίου με ιδιώτες,με το συνολικό ποσό που θα επενδυθεί να προβλέπεται ότι θα φτάσει το 1.7 δισ. ευρώ.
Η Γαλλία έχει διοργανώσει στο παρελθόν την τελική φάση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1960,η οποία ήταν ένα μίνι τουρνουά τεσσάρων ομάδων.
Η Πολωνία και η Ουκρανία θα συνδιοργανώσουν την τελική φάση του EURO 2012, ενώ μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του Euro 2020 έχουν εκδηλώσει από κοινού Βουλγαρία-Ρουμανία και Τσεχία-Σλοβακία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου