Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Επίθεση στο "Καράβι για την Γάζα"!


Επίθεση κατά της νηοπομπής που μετέφερε εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσαν ισραηλινοί καταδρομείς με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους –με τα μέχρι τώρα στοιχεία- 15 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.

Μεταξύ των πλοίων που δέχτηκαν την άνανδρη επίθεση των Ισραηλινών είναι και το ελληνικό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» με 34 Έλληνες,το οποίο και βρίσκεται υπό κατάληψη,όπως και το πλοίο «Σφενδόνη» το οποίο μεταφέρει μεγάλο αριθμό Ελλήνων.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από το Ισραήλ επίσημες εξηγήσεις και σαφή εικόνα για το τι έχει συμβεί σύμφωνα με τον εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.Τόνισε ότι έχει ενεργοποιηθεί η μονάδα χειρισμού κρίσεων και στον αριθμό 210-3681730 οι πολίτες που έχουν συγγενείς στα πλοία μπορούν να επικοινωνούν.

Η πλέον αιματηρή επίθεση εκδηλώθηκε στο τουρκικό πλοίο στο οποίο οι ισραηλινοί κομμάντος επέδραμαν από αέρος με ελικόπτερα και από θαλάσσης με πολεμικά πλωτά.Στη συνέχεια ακολούθησαν συμπλοκές και πυρά.Σημειώνεται πως τα έξι σκάφη του «Στόλου της Ελευθερίας» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα βρίσκεται υπό κατάληψη από τις ισραηλινές δυνάμεις,ενώ έχει διακοπεί η επικοινωνία τους με τον έξω κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου