Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ο κόσμος στο δρόμο!!!


Οι εκπαιδευτικοί είχαν σχηματίσει ένα τεράστιο μπλοκ έξω από τη Βουλή και με τύμπανα έδιναν τον ρυθμό.Τραγουδούσαν...όλοι μαζί το « Πότε θα κάμει ξαστεριά ».
Δεν έχει σταματήσει να τους φωνάζει "κλέφτες" ο κόσμος έξω απο τη Βουλή.Πολύ μεγάλος ο όγκος των διαδηλωτών που είχε συγκεντρωθεί.
"Ο λαός απαιτεί τα λαμόγια φυλακή",φώναζε ο κόσμος στις πορείες.Στην Αμαλίας...υπήρχε μεγάλη ομάδα απο μηχανές ΔΙΑΣ.
Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία πλήττουν το εισόδημα και τα κεκτημένα δεκαετιών των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα,των συνταξιούχων και των ανέργων.
Η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις 12:00 απο το Πεδίον του Άρεως με κατεύθυνση την Βουλή.Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε απο την Ομόνοια και συνεχίστηκε προς το Υπουργείο Εργασίας.
Στην Θεσσαλονίκη 5 είναι οι κινητοποιήσεις...της Πανελλήνιας Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης στα γραφεία του ΟΑΕΕ, φοιτητών στην πλατεία Χημείου, του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, της ΕΔΟΘ-ΕΚΘ στο Εργατικό Κέντρο και αριστερών σχημάτων στην Καμάρα.
Έξω απ'τη Βουλή ηχούσαν το « κλέφτες-κλέφτες »,αλλά και το « να καεί,να καεί το μπουρδέλο η Βουλή ».Ο κόσμος...ήταν πάρα πολύς και έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα στα λαμόγια.
Ήρεμα ολοκληρώθηκαν τα δύο συλλαλητήρια, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ...
Η πορεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο και κατέληξε έξω από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης και του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου με τον ίδιο προορισμό.
Οι συνδικαλιστές δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή στην απεργία και τις διαδηλώσεις, τόσο από τον ιδιωτικό, όσο και τον δημόσιο τομέα.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και τα αστικά λεωφορεία δεν κινούνται, παρά μόνο λίγα με προσωπικό ασφαλείας.
Τέλος,εμφανίστηκε μια ομάδα αναρχικών με κουκούλες και πανό απο αναρχικό μπλοκ στο Σύνταγμα,οι οποίοι,προσπάθησαν να πλησιάσουν μπροστά στην Βουλή.
Ο κόσμος που ήταν εκεί τους εμπόδισε να πλησιάσουν και...
φώναζε συνθήματα για τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους απο τις μολώτωφ.Κάποιοι απ'τους αναρχικούς προσπάθησαν να τραμπουκίσουν κόσμο αλλά τελικά κατέληξαν να τρώνε ξύλο απο τον αγανακτισμένο κόσμο που βρισκόταν εκεί πέρα.Οι αναρχικοί αναγκάστηκαν να μπουν στο lobby του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία για να γλιτώσουν.Επιτέλους,καταλαβαίνουμε σιγά σιγά ότι έχουμε το δικαίωμα να διαδηλώνουμε και ΚΑΝΕΙΣ,μα κανείς...να μας χαλάει τις πορείες διαμαρτηρίας ΜΑΣ!Τα λαμόγια και οι υποτιθέμενοι κουκουλοφόροι πλέον δεν ΠΡΕΠΕΙ να χαλάνε τις κάθε άλλο ειρηνικές διαδηλώσεις του κόσμου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου