Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ!!!


Θυμωμένοι με τη διαχείριση των σημαντικών θεμάτων της χώρας από τα μεγάλα κόμματα και αποφασισμένοι να εκφράσουν την οργή τους μέσα από την κάλπη, όποτε αυτή στηθεί, εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες σε τρεις δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται σήμερα στις εφημερίδες «Η Καθημερινή», «Πρώτο Θέμα» και «Έθνος της Κυριακής».
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της «Public Issue» για την εφ. «Η Καθημερινή», ένας στους δύο πολίτες απορρίπτει τη μονοκομματική διακυβέρνηση. Μόλις ένας στους πέντε πολίτες (19%) τάσσεται σήμερα υπέρ των αυτοδύναμων λύσεων, ενώ το μισό του εκλογικού σώματος επικροτεί τις κυβερνήσεις συνεργασίας (35%) ή και την οικουμενική (15%). Η διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης αμφισβητείται πλέον από τους Έλληνες, καθώς ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 22% (πτώση 9% από την προηγούμενη δημοσκόπηση). Χειρότερη είναι η εκτίμηση των πολιτών για τη λειτουργία της ΝΔ, καθώς μόλις 8% των ερωτηθέντων την επιδοκιμάζουν.
Στο 91% φτάνει το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών, που δηλώνουν οργισμένοι με τα κόμματα και τους πολιτικούς, στη δημοσκόπηση της εταιρίας «Alco» για την εφ. «Πρώτο Θέμα», με 95 στους 100 ερωτηθέντες να δηλώνουν πως την οργή τους θα περιόριζε η απομάκρυνση πολιτικών, που δεν δικαιολογούν τα περιουσιακά τους στοιχεία, και 93 από τους 100 να ηρεμούν με τη φυλάκιση εκείνων, που εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Στη δημοσκόπηση, η αδιευκρίνιστη ψήφος (λευκό, άκυρο, αποχή, δεν ξέρω/δεν απαντώ) αναδεικνύεται σε πρώτο κόμμα με συνολικό ποσοστό 36,1 και το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ να ακολουθούν, με ποσοστά 26,3% και 18,3% αντίστοιχα.
Το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς αποτυπώνεται και στη δημοσκόπηση της εταιρίας «MARC», που δημοσιεύει η εφ. «Έθνος της Κυριακής». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ούτε τα κόμματα, ούτε οι συνδικαλιστικές οργανώσεις απολαμβάνουν πλέον την εκτίμηση των πολιτών, καθώς οι χειρισμοί τους κρίνονται από τους περισσότερους λανθασμένοι. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (87,8%), οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τα βάρη από τα ληφθέντα μέτρα είναι άδικα κατανεμημένα, ενώ σε ποσοστό 47,5% «διαβλέπουν» ότι η κυβέρνηση δεν θα ολοκληρώσει την τετραετία, σε αντίθεση με το 42,6%, που εκτιμούν το αντίθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου