Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Αυξήσεις-σοκ!

-"Πανηγύρι" αισχροκέρδειας έχουν στήσει οι πολυεθνικές στην χώρα μας
-Αποκαλύφθηκε μετά από εκτεταμένη έρευνα αγοράς της Νομαρχίας Πειραιά

Την ώρα που η κυβέρνηση μας ζητά να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι, να δεχθούμε μειώσεις μισθών και συντάξεων και να πληρώσουμε τους αυξημένους έμμεσους φόρους στα αγαθά, κάποιοι συνεχίζουν να θυσαυρίζουν σε βάρος μας αισχροκερδώντας χωρίς ίχνος ντροπής.
Σε έρευνα που έκανε η Νομαρχία Πειραιά ανέδειξε το χοντρό παιχνίδι που παίζουν κάποιοι σε βάρος μας. Οι ελεγκτές της νομαρχίας πήραν τιμολόγια χονδρικής βασικών αγαθών που εισάγονται από τρίτες χώρες και συνέκριναν τις τιμές με αυτές στο λιανεμπόριο. Οι αυξήσεις σε ρύζι, φασόλια, φακές και στιγμιαίο καφέ φθάνουν και το 451% μέχρι να καταλήξουν στους καταναλωτές. Διαβάστε τον πίνακα και θα καταλάβετε το μέγεθος της αισχροκέρδειας.

http://snapplr.com/2f6v

Η χώρα μας είναι ακριβότερη σε πολλά προϊόντα από όλες σχεδόν τις χώρες της Ε.Ε. Η δικαιολογία των μεγαλεμπόρων είναι πως το κόστος ανεβαίνει λόγω των μεταφορικών. Και όμως στην Κύπρο, που βρίσκετε πιο μακριά και η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο δια θαλάσσης ή αεροπορικώς, τα ίδια ακριβώς αγαθά πωλούνται στα σούπερ μάρκετ έως και 63% φθηνότερα.

http://snapplr.com/0zwv

Προσοχή στις προσφορές

Παίρνεις δύο στην τιμή του ενός. Αγοράζεις φθηνότερα μεγαλύτερη ποσότητα. Μια συσκευασία με ένα δώρο.
Τέτοιου τύπου είναι οι περισσότερες προσφορές που συχνά μοιάζουν πολύ δελεαστικές και συμφέρουσες. Ωστόσο σύμφωνα με την έρευνα της Νομαρχίας Πειραιά οι προσφορές των σούπερ μάρκετ συχνά είναι πιο ακριβές από ότι το μεμονωμένο προιόν. Στο συγκεκριμένο παραδειγμα θα διαπιστώσετε πως οι πολυεθνικές έχουν αναγάγει τις προωθητικές ενέργειες σε επιστήμη για επέκταση των κερδών τους.
Το κόλπο είναι απλό. Το προιόν βγαίνει σε δύο συσκευασίες μικρή και μεγάλη. Η μικρή συσκευασία έχει ακριβότερο πραγματικό κόστος ανά μεζούρα, ενώ η μεγάλη συσκευασία πιο φθηνό. Η εταιρεία βγάζει την προσφορά και κοστολογεί με βάση την τιμή μεζούρας της μικρής συσκευασίας. Έτσι αντι η έκπτωση στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν ξεπερνά το 10%.Η μέση τιμη της απλής αμόλυβδης σύμφωνα με τους υπαλλήλους της νομαρχίας Πειραιά τον Ιούλιο του 2009 ήταν στα 0.983 ευρώ. Φέτος η μέση τιμή έχει αυξηθεί κατά 50% και φθάνει το 1,491.Ο Νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας μίλησε στο Newsit και προειδοποιεί πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η αισχροκέρδεια θα καταφύγει μαζί με τις καταναλωτικές οργανώσεις στην Ευρωπαική επιτροπή ανταγωνισμού. Ζητά άμεσα να πέσουν οι τιμές στο λιανεμπόριο 10% και να αυστηροποιηθούν οι ποινές αισχροκέρδειας.

http://snapplr.com/vcga


newslt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου