Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

"Απατεώνες..."


"Η είδηση των ημερών θα έπρεπε να ήταν η επίσημη παραδοχή από τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο, ότι η φοροδιαφυγή από την παραοικονομία έχει ανέλθει στο 40% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 85 με 95 δις. ευρώ. Αυτή η επίσημη παραδοχή κατάλυσης των κρατικών και των εισπρακτικών μηχανισμών, θα έπρεπε να ήταν η βασική αιτιολογία των εργαζομένων που...θα θελήσουν να προσφύγουν στα εσωτερικά και διεθνή δικαστήρια για να προσβάλουν τον νόμο που τους μειώνει το μισθό και τη σύνταξη.
Γιατί εάν μια κυβέρνηση παραδέχεται ότι δεν μπορεί να εισπράξει τίποτα από τα 95 δις. ευρώ φορολογητέας ύλης και το μόνο που κάνει είναι να παίρνει το μισθό των μισθωτών και των συνταξιούχων, τότε αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και δόλος και απάτη.
Γιατί την ανικανότητα των κυβερνώντων να καταφέρουν αφενός να βάλουν τον μηχανισμό που αυτοί που προσέλαβαν να λειτουργήσει νόμιμα και αφετέρου να βρουν νόμους που θα προσεγγίζουν τους φοροφυγάδες, δεν γίνεται να την πληρώνουν οι αθώοι.
Εάν πάντως νομίζετε ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν αντίλογο, είστε γελασμένοι. Ήδη μετά τη δήλωση Γεωργακόπουλου για το ύψος της φοροδιαφυγής, γέμισαν τα ΜΜΕ με πληροφορίες από το υπουργείο που λένε, ότι ουσιαστικά η δικαιοσύνη φταίει που λιμνάζουν χρόνια τώρα οι φορολογικές υποθέσεις.
Παράδειγμα, η είσπραξη των φόρων, λένε ότι προσκρούει στην προσφιλή πολιτική των φορολογουμένων να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη «αγοράζοντας» ακόμη και 13 χρόνια παράτασης εξαιτίας της πληθώρας των υποθέσεων.
Αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 33 δισ. ευρώ, αποδεικνύοντας ότι η υπόθεση Βοσκόπουλου και η μη καταβολή φόρων και προσαυξήσεων ύψους 5,5 εκατ. ευρώ με εκκρεμότητα 17 ετών, αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου.
Στα 33 δισ. ευρώ των καταλογισθέντων και εκκρεμών στα δικαστήρια φόρων προστίθενται 32 δισ. ληξιπρόθεσμων οφειλών, εκ των οποίων αν διαγραφούν φτωχοί οφειλέτες και ΔΕΚΟ υποχωρούν στα 23 δισ. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι 8.282 φυσικά και νομικά πρόσωπα χρωστούν πάνω από 200.000 ευρώ έκαστο, με τη συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή να φτάνει τα 20,04 δισ. ευρώ.
Τέτοιες πληροφορίες δικαίως εξοργίζουν τους ειλικρινείς φορολογούμενους πολίτες, οι οποίοι σε κάθε φάση τους, αισθάνονται κορόιδα, γιατί πιστεύουν ότι η κυβέρνηση μας αντιμετωπίζει όλους σαν φοροφυγάδες και χωρίς κανένα ενδοιασμό, αυξάνει τους φόρους και κάνει την Ελλάδα να κατέχει το ρεκόρ της ακριβότερης βενζίνης στην ΕΕ."


Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου