Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΣΑΣ!!!


Στη λήψη σκληρών μέτρων προχωρούν ευρωπαϊκά κράτη στη μεγάλη προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων τους. Η νέα κυβέρνηση της Μ.Βρετανίας δεν απέκλεισε σε πρώτη φάση την αύξηση του ΦΠΑ και κατηγόρησε το κόμμα των εργατικών για άγνωστες τρύπες στον αγγλικό προϋπολογισμό ενώ ο Πορτογάλος πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να κάνουν μια πατριωτική προσπάθεια ώστε να πετύχει ο στόχος της μείωσης του ελλείματος σε 4,6% το 2011. Στην Ισπανία τα μέτρα λιτότητας φαίνεται πάντως να στοιχίζουν ακριβά στην κυβέρνηση Θαπατέρο.


Μ.Βρετανία


Για άγνωστες μέχρι τώρα μαύρες τρύπες στον προϋπολογισμό της Βρετανίας κάνει λόγο ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον, κατηγορώντας τους Εργατικούς ότι παραμονές των εκλογών δέσμευσαν δισεκατομμύρια λίρες για εξοπλισμούς και επενδυτικά προγράμματα.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός οικονομικών Τζόρτζ Όσμπορν προειδοποίησε ότι η Βρετανική οικονομία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση,εκτιμώντας ότι θα έρθουν δύσκολες στιγμές,καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει μέτρα για την μείωση του ελλείμματος.


Πορτογαλία


Σε πατριωτική και συλλογική προσπάθεια κάλεσε τους Πορτογάλους ο πρωθυπουργός της χώρας Ζοζέ Σοκράτες,μετά την ανακοίνωση των μέτρων λιτότητας,που αποσκοπούν στη μείωση του ελλείμματος.

Προκειμένου να πετύχει αυτό το στόχο,η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αποφάσισε την επιβολή νέου έκτακτου φόρου εισοδήματος ως και 1,5%, την αύξηση του ΦΠΑ στο 21% και την αύξηση του φόρου στις μεγάλες επιχειρήσεις και τα κέρδη των τραπεζών κατά 2,5%. Παράλληλα ανακοίνωσε τη μείωση των μισθών κατά 5% στους υψηλά αμειβομένους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και στους μισθούς των πολιτικών.


Ισπανία


Η κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να σφίξει το ζωνάρι περικόπτοντας τις δημόσιες δαπάνες κατά 15 δισεκατομμύρια επιπλέον, μια κίνηση που στοίχισε ακριβά στον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.

Τα επιπλέον μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Θαπατέρο προβλέπουν κατάργηση και περικοπή κάποιων επιδομάτων,πάγωμα των συντάξεων και μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.
Ωστόσο 3 στους 4 Ισπανούς θεωρούν ότι αυτά τα μέτρα δεν επαρκούν,καθώς η ανεργία παραμένει κοντά στο 20% και η μάχη με το έλλειμμα και τις αγορές τώρα ξεκινά.

Τελικά όπως αποδεικνύεται έμπρακτα πλέον,δεν είμαστε μόνο εμείς οι Έλληνες που είμαστε σε δυσχερή θέση αλλά ούτε επηρρεάσαμε ΕΜΕΙΣ την υπόλοιπη Ευρώπη!Το έγκλημα είναι οργανωμένο και χτυπάει πλέον σε πολλά μέτωπα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου