Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε ο Ν.Πατέρας!


Δραματικές ήταν οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά το σημερινό Δ.Σ. που διήρκεσε Δ.Σ. ο Νικόλας πατέρας υπέβαλε την παραίτηση του κάνοντας λόγο για «πόλεμο επικοινωνιακής λάσπης,από εκείνους που δεν ανέχονταν την επιτυχία του Παναθηναϊκού όσο αυτή δεν έριχνε νερό στο μύλο των προσωπικών τους φιλοδοξιών και σκοπιμοτήτων».
Ο κ. Πατέρας ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη του τόνισε ότι παραδίδει μία ομάδα Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχο Ελλάδας, με ψυχολογία νικητή,με εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ,με παίκτες που ανέβασαν την αξία του Παναθηναϊκού, με τους φιλάθλους ενωμένους, ρεκόρ εισιτηρίων,έχοντας κερδίσει αγωνιστικά τη θέση και το σεβασμό που αξίζει ο Παναθηναϊκός.
Σύμφωνα με τον Θανάση Γιαννακόπουλο η παραίτηση του Νικόλα Πατέρα δεν έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο,αλλά αν επιμείνει θα παραιτηθεί και αυτός.

Η επιστολή παραίτησης:

«Με την παρούσα επιστολή υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ όπως προβλέπει το καταστατικό και καθήκοντα προέδρου μέχρι την εκλογή νέου ασκεί από σήμερα ο α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αντώνης Αντωνιάδης.
Η πρώτη δημόσια εμφάνισή μου μετά από χρόνια στον Παναθηναϊκό ήταν την 13η Απριλίου του 2008 όταν ο κόσμος που διαδήλωνε εκτός του γηπέδου της Λεωφόρου ήταν υπερπολαπλάσιος όσων βρίσκονταν στις κερκίδες.
Η πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνισή μου ήταν στις 2 Μαΐου 2010 όταν ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απένειμα στον αρχηγό της ομάδας μας το Κύπελλο του Πρωταθλήματος και 60.000 και πλέον φίλαθλοι γιόρταζαν μέσα στο ΟΑΚΑ το νταμπλ.
Πριν από 22 μήνες παρέλαβα μία ομάδα χωρίς σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα,με αρνητική ψυχολογία εν μέσω κλίματος δυσπιστίας και αβεβαιότητας,χωρίς καμία προστασία από το παρασκήνιο που την αδικούσε κατάφωρα τα προηγούμενα χρόνια.
Σήμερα,σας παραδίδω μια ομάδα Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχο Ελλάδας,με ψυχολογία νικητή,με εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ,με παίκτες που ανέβασαν την αξία του Παναθηναϊκού,με τους φιλάθλους ενωμένους,ρεκόρ εισιτηρίων,έχοντας κερδίσει αγωνιστικά τη θέση και το σεβασμό που αξίζει ο Παναθηναϊκός.
Για αυτά εισέπραξα την αγάπη και την αναγνώριση του κόσμου του Παναθηναϊκού,ταυτόχρονα δέχτηκα ένα πόλεμο επικοινωνιακής λάσπης,από εκείνους που δεν ανέχονταν την επιτυχία του Παναθηναϊκού όσο αυτή δεν έριχνε νερό στο μύλο των προσωπικών τους φιλοδοξιών και σκοπιμοτήτων.Η λασπολογία αυτή εντάθηκε τους τελευταίους μήνες με την “προεδρολογία”,με την δήθεν “κακή διαχείριση” και με τους “όρους που θα δεχτώ για να παραμείνω πρόεδρος”.
Ευχαριστώ όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου,τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ και φυσικά το προπονητικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για τη συνεργασία μας. Ευχαριστώ επίσης τους μετόχους που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια που κάναμε να μεγαλώσουμε τον Παναθηναϊκό και ειδικά τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο,που ήταν πάντα δίπλα μου παραγκωνίζοντας και αυτός το οικονομικό και προσωπικό κόστος όποτε χρειαζόταν.
Περισσότερο από όλους ευχαριστώ τους φιλάθλους μας για τη στήριξη και την αγάπη τους γιατί αυτή υπήρξε για εμένα η κινητήριος δύναμη για την προσπάθειά μου να πετύχουμε τους στόχους μας.Ελπίζω να δικαίωσα τις προσδοκίες τους και τους παρακαλώ να καταλάβουν ότι η παρουσία μου στα διοικητικά του Παναθηναϊκού υπόκειται στα όρια της προσωπικής αξιοπρέπειας και τους καλώ για το καλό του Παναθηναϊκού να στηρίξουν τον επόμενο πρόεδρο.
Έχω την πεποίθηση ότι η νέα διοίκηση θα συνεχίσει τον δρόμο των επιτυχιών και της εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

Φιλικά, Νικόλας Πατέρας
Αθήνα 21 Μαΐου 2010»

Λίγο αργότερα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του με την παραίτηση Πατέρα, τονίζοντας πως αν αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο τότε θα τον ακολουθήσει και ο ίδιος:"Μας ενημέρωσε ο κ.Πατέρας στο ΔΣ για την παραίτησή του.Πήρα τον λόγο και είπα ότι το ΔΣ δεν πρέπει να την κάνει αποδεκτή.Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.Πως μπορείς να πεις σε έναν άνθρωπο να μην είναι στο ΔΣ μετά το πρωτάθλημα και το κύπελλο που κατακτήσαμε;Τον παρακάλεσα και του είπα ότι κι εγώ θα φύγω αν αποχωρήσει και αυτός.Του είπα ότι θα αποχωρήσω από εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο ΔΣ.Εγώ και όλο το διοικητικό συμβούλιο ζήτησα να γίνει γνωστό πως η παραίτηση δεν έγινε αποδεκτή.Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Αυτό κάνουμε και στο μπάσκετ και παίρνουμε τόσα πρωταθλήματα τόσα χρόνια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου