Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Περικοπές και στον ιδιωτικό τομέα!


Εξαπλώνονται και στον ιδιωτικό τομέα οι περικοπές των αμοιβών σε υψηλόβαθμα στελέχη των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, σύφμωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Όσο η κρίση βαθαίνει, οι επιχειρήσεις θέλοντας να αποφύγουν τις απολύσεις, προχωρούν πλέον σε περικοπές των συμφωνηθεισών αποδοχών σε ποσοστά που κυμαίνονται από10% ως 20%, για τα διευθυντικά τους στελέχη και τους υψηλόμισθους εργαζομένους.

Η περικοπή συνολικών αμοιβών, στις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες αλλά και στις πολυεθνικές, αρχίζει πλέον να παίρνει διαστάσεις.

Η συγκεκριμένη πολιτική που εξαπλώνεται στις επιχειρήσεις, ξεκίνησε από τα μπόνους πέρυσι με περιορισμό μέχρι και 50% και φέτος βαίνουν στην τελική κατάργηση.Στις τράπεζες, οι διοικήσεις προχωρούν σε μειώσεις λειτουργικού κόστους, ενώ περικόπτονται τα μπόνους και τα «πακέτα» αμοιβών των στελεχών.

Μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο της τρόικας, το οποίο αποδέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση, είναι πάγωμα των μισθών για 3 χρόνια, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων όσον αφορά σε σε απολύσεις και αποζημιώσεις, αλλά και η μείωση του κατώτατου βασικού μισθού εισόδου στην αγορά εργασίας.

Προτού τα μέτρα ψηφιστούν στη Βουλή,α θα πραγματοποιηθεί ένας τυπικός διάλογος.

Η ΓΣΕΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα απόσχει από τον διάλογο με τον πρόεδρό της Γιάννη Παναγόπουλο να δηλώνει «Είναι καθαρή πρόκληση η πρόσκληση του υπουργού και πρέπει να την απορρίψουμε. Με ωμό τρόπο παρεμβαίνει υπέρ των ισχυρών. Ο διάλογος είναι ναρκοθετημένος. Χρειάζεται πολιτική καταγγελία και παρέμβαση. Δεν έχουμε περιθώρια παζαρέματος και διαπραγμάτευσης. Έχει κοπεί κάθε γέφυρα».



i-live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου