Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Διαμαρτυρίες για την Ισραηλινή επίθεση!


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Λευκωσία και Άγκυρα μετά την αιματηρή επίθεση του Ισραήλ στον διεθνής αντιπροσωπίες που μετέφεραν εφόδια στη Γάζα.Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα από την πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα»και τον ΣΥΡΙΖΑ.
'Οπως ανέφερε σε ανακοίνωση της, η πρωτοβουλία ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση:

«1)Να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας.
2)Να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ.
3)Να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις,να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ.Παφίλης επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα,για να καταγγείλει τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στην νηοπομπή αλληλεγγύης προς τη Γάζα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τις θέσεις της κυβέρνησης και ζήτησε την κατάργηση κάθε στρατιωτικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, καθώς και την παρέμβαση της κυβέρνησης για την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων.
Μετά τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που θα γίνει αύριο στην Ομόνοια στις 18:30, θα ακολουθήσει πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία το απόγευμα απηύθυνε το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.
Με ανακοίνωσή του μάλιστα τονίζει: «Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του 'Στόλου της Ελευθερίας'».
Στη Λευκωσία, τέσσερα άτομα συνέλαβε η Κυπριακή Αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης και εκδήλωσης διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ. Οι συλλήψεις έγιναν, όταν διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό. Οι περίπου τριακόσιοι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Πρεσβείας, εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην ενέργεια των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων να επιτεθεί στα πλοία των ακτιβιστών που επιχειρούσαν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, έκαψαν ισραηλινές σημαίες και έριξαν πέτρες στο κτίριο της Ισραηλινής Πρεσβείας.
Ο ευρωβουλευτής τους ΑΚΕΛ και αντιπρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης τόνισε στο ΑΠΕ: «Είναι πολύ λυπηρές οι εξελίξεις. Ουδείς πίστευε ότι το Ισραήλ θα φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική βοήθεια και τους ακτιβιστές ως έαν να ήσαν ένας ένοπλος στρατός, ο οποίος έκανε εισβολή».
Όσον αφορά στην επιχείρηση συντονισμού του όλου εγχειρήματος της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ο κ.Τριανταφυλλίδης δήλωσε ότι «η Ομάδα Πρωτοβουλίας στην Κύπρο προσπαθεί να επικοινωνήσει με ανθρώπους που βρίσκονται πάνω σε πλοία της αποστολής, κάτι που είναι αδύνατο για την ώρα».

Σε Ιορδανία, Αίγυπτο, Ιράν και Λίβανο

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Ιράν και τον Λίβανο κατά της επίθεσης του ισραηλινού στρατού στο διεθνή στολίσκο που κατευθυνόταν προς τη Γάζα. Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι με ιορδανικές και παλαιστινιακές σημαίες διαδήλωσαν στο Αμάν, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Θάνατος στο Ισραήλ" και "Τέλος στον αποκλεισμό της Γάζας". Οι διαδηλωτές ζητούσαν από τις ιορδανικές
αρχές το κλείσιμο της πρεσβείας του Ισραήλ στο Αμάν και την απέλαση του ισραηλινού πρεσβευτή.
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν επίσης στον Λίβανο, στους 12 καταυλισμούς προσφύγων που υπάρχουν εκεί, και στη Βηρυτό για να καταδικάσουν την επίθεση αυτή.
«Πού είναι η διεθνής κοινότητα; Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα;», φώναζαν οι διαδηλωτές στη Βηρυτό, οι οποίοι ζητούσαν να κλείσουν οι ισραηλινές πρεσβείες στις αραβικές πρωτεύουσες. Στο Κάιρο, δεκάδες άνθρωποι με παλαιστινιακές σημαίες συγκεντρώθηκαν σε διαμαρτυρία για την επίθεση μπροστά από την έδρα του υπουργείου Εξωτερικών.Μεταξύ αυτών βρισκόντουσαν βουλευτές και αξιωματούχοι των Αδελφών Μουσουλμάνων. Οι διαδηλωτές ζητούσαν τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ και την ανάκληση του πρεσβευτή της Αιγύπτου στο Ισραήλ. Τέλος, στο Ιράν περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στην Τεχεράνη και διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «θάνατος στο Ισραήλ». Οι διαδηλωτές έσκισαν επίσης φωτογραφίες της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στη Γαλλία

Στο Παρίσι, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ. Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους φορούσαν τις ασπρόμαυρες παλαιστινιακές μαντίλες, κατευθύνθηκαν προς την ισραηλινή πρεσβεία και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να τους διαλύσουν.


Τα Νέα Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου