Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

<< Πωλείται >> σε 6000 νησιά μας;


Προορισμός των πλούσιων και διάσημων που ονειρεύονται να αποκτήσουν ένα ιδιωτικό νησί θα γίνει η χώρα μας σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδαςGuardian.

Λόγος, το ξεπούλημα –ή η μακροχρόνια μίσθωση- μερικών εκ των 6000 «ηλιόλουστων» ελληνικών νησιών στην «απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπληρώσει το γιγαντιαίο δημόσιο χρέος». Με αυτά τα λόγια αναφέρεται ο Βρετανός αρθρογράφος στη χώρα μας και στην κυβέρνησή της.

Μάλιστα, επικαλείται ανώνυμη πηγήσύμφωνα με την οποία προς πώληση έχει τεθεί μια ολόκληρη περιοχή της Μυκόνου. Η εν λόγω περιοχή αποτελεί κατά το 1/3 δημόσια περιουσία. Λέγεται πως η κυβέρνηση αναζητεί αγοραστή ο οποίος θα διαθέσει κεφάλαια για την κατασκευή πολυτελούς τουριστικού καταλύματος.

Αντίστοιχες κινήσεις γίνονται στη Ρόδο, για την οποία ενδιαφέρονται Ρώσοι και Κινέζοι.

Η Guardian καταλήγει στο ανήκουστο συμπέρασμα ότι μόνο 227 ελληνικά νησιά κατοικούνται, εξαιτίας της ανικανότητας του κράτους να αναπτύξει βασικές υποδομές και να επιτηρήσει δια των οργάνων της τάξης τα περισσότερα από αυτά!

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται τέλος στο «ξεπούλημα» διαφόρων πόρων εθνικού πλούτου όπως οι σιδηρόδρομοι και οι εταιρείες ύδρευσης.

Σημειώνεται πως το δημοσίευμα της Guardian έρχεται λίγους μήνες μετά από παρόμοια πρόταση Γερμανού βουλευτή.«Η Ελλάδα θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει ορισμένα νησιά προκειμένου να μειώσει το χρέος της», δήλωσαν δυο βουλευτές του κεντροαριστερού συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον Γιόζεφ Σλάρμαν από τους Χριστιανοδημοκράτες και τον Φρανκ Σέφλερ από τους Ελεύθερους Δημοκράτες, οι οποίοι υποστήριξαν η πώληση νησιών θα βοηθούσε την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κρίση.

«Όσοι αδυνατούν να αποπληρώσουν το χρέος τους πρέπει να πουλήσουν ο,τι έχουν για να εξοφλήσουν τους πιστωτές τους», δήλωσε ο κ. Σλάρμαν στην εφημερίδα Bild.

«Η Ελλάδα διαθέτει κτίρια, εταιρείες και ακατοίκητα νησιά τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους της», επισήμανε ο Γερμανός βουλευτής.

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του βουλευτή Φρανκ Σέφλερ στην Bild. Αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση Παπανδρέου – Μέρκελ, ο κ. Σέφλερ τόνισε ότι η καγκελάριος «δεν μπορεί να υποσχεθεί βοήθεια στην Ελλάδα».

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα και να πουλήσει την περιουσία της, για παράδειγμα τα νησιά που δεν κατοικούνται», υπογράμμισε o Γερμανός βουλευτής.

Σημειώνεται ότι ο τίτλος του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild ήταν «Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες! Πουλήστε και την Ακρόπολη!




i-live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου