Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Πιο ακριβά τα ταξί απο 1η Ιουλίου

Αποδείξεις παροχής υπηρεσιών οι οποίες θα ενσωματώνουν και ΦΠΑ 11% είναι υποχρεωμένοι να κόβουν οι οδηγοί ταξί από1η Ιουλίου όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες εκτύπωσης των νέων τιμοκαταλόγων όπου θα αναφέρεται σαφώς η νέα επιβάρυνση που θα καλούνται να πληρώνουν οι επιβάτες...Σύμφωνα με εκπροσώπους των αυτοκινητιστών η υπαγωγή του κλάδου τους σε ΦΠΑ 11% σημαίνει ότι από την 1η Ιουλίου το αντίτιμο που θα εισπράττουν από τους επιβάτες θα αναπροσαρμοστεί αναλόγως. Με την εφαρμογή των νέων διατάξεων οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές απαλλάσσονται από το σύστημα τεκμαρτού υπολογισμού του ΦΠΑ που ίσχυε ως σήμερα και βάσει του οποίου κάθε χρόνο κατέβαλαν στην Εφορία γύρω στα 800 ευρώ.
Η ένταξή τους στα βιβλία εσόδων-εξόδων σημαίνει επίσης πως στον υπολογισμό του ΦΠΑ που θα αποδίδουν στην Εφορία με τις περιοδικές δηλώσεις θα λαμβάνονται υπόψιν οι δαπάνες για τη συντήρηση του οχήματος. Στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών σημειώνουν ότι κάθε χρόνο το κόστος λειτουργίας και συντήρησης ενσωματώνει ΦΠΑ της τάξης των 3-4.000 ευρώ, τον οποίο μέχρι σήμερα κατέβαλε ο αυτοκινητιστής χωρίς να το συμψηφίζει.
Οι αποδείξεις θα εκδίδονται από φορολογικό μηχανισμό ενσωματωμένο με το ταξίμετρο ενώ υποχρεωτικά θα εντάσσονται σε Β' κατηγορία τήρησης βιβλίων.
Σε περίπτωση βλάβης του ταξίμετρου το υπουργείο τονίζει πως θα εκδίδεται υποχρεωτικά χειρόγραφη απόδειξη.



enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου