Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Σταδιακή αναπροσαρμογή του Γουάν λέει η Κίνα

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η αναπροσαρμογή της ισοτιμίας του γιουάν δεν θα γίνει με μια κίνηση, αλλά σταδιακά, αποκλείοντας το ενδεχόμενο ταχείας αναπροσαρμογής της ισοτιμίας του γιουάν, το οποίο οι Δυτικοί θεωρούν ότι είναι υποτιμημένο με στόχο την προώθηση των κινεζικών εξαγωγών...
Η διευκρίνιση δίδεται την επομένη της ανακοίνωσης από το Πεκίνο της απόφασης για περισσότερη ευελιξία στη διακύμανση του γιουάν και για τη συνέχιση της μεταρρύθμισης του μηχανισμού καθορισμού της ισοτιμίας του κινεζικού νομίσματος, η οποία χαιρετίσθηκε από τις ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε σήμερα ότι οι κινεζικές αρχές πρέπει να διατηρήσουν τον έλεγχο της διακύμανσης των ισοτιμιών, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι η κινεζική ηγεσία προτίθεται να διατηρήσει τον έλεγχο επί της ισοτιμίας του γιουάν και να μην επιτρέψει την ταχεία προσαρμογή του.
Η «θεμελιώδης σταθερότητα» του γιουάν θα διατηρηθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της Κεντρικής Τράπεζας.
«Η διαχείριση και η προσαρμογή της ισοτιμίας του γιουάν θα γίνει σταδιακά», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου