Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Στους δρόμους οι ροδακινοπαραγωγοί

Περισσότεροι από 1.000 παραγωγοί, που επιβαίνουν σε περίπου 500 γεωργικά μηχανήματα κατευθύνονται προς τη νομαρχία.Σε κατάληψη του κτιρίου της νομαρχίας, στην Έδεσσα, προτίθενται να προχωρήσουν, οι ροδακινοπαραγωγοί Πέλλας και Ημαθίας, διαμαρτυρόμενοι για τον μη καθορισμό της τιμής του συμπύρηνου από τις βιομηχανίες και τα κονσερβοποιεία.
Οι αγρότες φέρονται, μάλιστα, αποφασισμένοι να μην προχωρήσουν στη συγκομιδή εάν δεν πετύχουν τα
0,35 λεπτά/κιλό για την κονσέρβα και τα 0,25 ευρώ/κιλό στο χυμό, όπως ανάφερε, ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, Τάσος Κυραλίδης.Ήδη, περισσότεροι από 1.000 παραγωγοί, που επιβαίνουν σε περίπου 500 γεωργικά μηχανήματα, ξεκίνησαν από τον κόμβο του Μαυροχωρίου, στις 11.30, και μέσω Σκύδρας κατευθύνονται προς τη νομαρχία, προκαλώντας έτσι προβλήματα στο εθνικό και το τοπικό οδικό δίκτυο.
«Οι ροδακινοπαραγωγοί είναι αγανακτισμένοι και μετά τις περσινές, εξευτελιστικές τιμές των 0,18 ευρώ/κιλό, δεν προτίθενται και φέτος να μπουν μέσα», είπε ο κ. Κυραλίδης και πρόσθεσε πως «η φετινή τιμή ακούγεται ότι θα κυμανθεί στα 0,20-0,22 ευρώ/κιλό και φυσικά δεν μας ικανοποιεί».
Νωρίς το απόγευμα, οι ροδακινοπαραγωγοί θα αποφασίσουν και για το τι μέλλει γενέσθαι για αύριο, ενώ την Πέμπτη, στις 8.30 το βράδυ, πρόκειται να γίνει ευρεία σύσκεψη, προκειμένου να καθοριστεί η στάση τους σε πανελλαδικό επίπεδο.
Όπως ανέφερε ο κ. Κυραλίδης, οι ροδακινοπαραγωγοί της Λάρισας συμπαρίστανται στις κινήσεις, που αποφασίζονται σε Πέλλα και Ημαθία.



voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου