Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Η Ισπανία παγκόσμια πρωταθλήτρια!

Το γκολ του Αντρες Ινιέστα, τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος της παράτασης, έδωσε στην Ισπανία τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, για πρώτη φορά στην ιστορία της! Στο «Σόκερ Σιτι» του Γιοχάνεσμπουργκ νίκησε 1-0 την Ολλανδία και ο Αιγκερ Κασίγιας σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο!
Ηταν η λύτρωση για την Ισπανία, στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό. Τα φαντάσματα του παρελθόντος, ξορκίστηκαν μιά για πάντα, άλλωστε, η Ισπανία απέδειξε ότι δίκαια θεωρείται η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, τα τελευταία δύο χρόνια. Πρώτα ο Τόρες, το 2008 ήταν αυτός που χάρισε τον ευρωπαικό τίτλο στη Βιένη και τώρα ο Ινιέστα! Δεν είναι τυχαίο, ότι η κάμερα κατέγραψε παίκτες της να δακρύζουν, πριν ο Γουέμπ σφυρίξει τη λήξη!
Οσο για την Ολλανδία! Τρίτος χαμένος τελικός κι αυτήν τη φορά, σίγουρα δεν θα μπορέσει να αναζητήσει δικαιολογία στην έδρα! Το 1974 ήταν στη Γερμανία,το 1978 στην Αργεντινή. Τωρα, πήγε στον τελικό σε ουδέτερο έδαφος και έχοντας 14 συνεχόμενες νικες!
Το ματς ήταν σκληρό και για αυτό έχει ευθύνη και ο Αγγλος διαιτητής, Χάουανρτ Γουέμπ. Αναγκάστηκε να δείξει μιά κόκκινη και δώδεκα κίτρινες! Ομως, ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι από την αρχή, οι Ισπανοί, φωνάζουν ότι χαρίστηκε σε Φαν Μπόμελ και Ντε Γιονγκ (κι έχουν δίκιο), ενώ η κόκκινη στον Χάιτινχα ήατν σωστη. Ο αμυντικός της Ολλανδίας, ανέτρεψε τον Ινιέστα, πριν ο τελευταίος μπεί στην περιοχή. Αυτό στο 109' και όπως φάνηκε ο χρόνος που απέμενε ήταν αρκετός για να εκμεταλευτούν την αριθμητική διαφορά οι Ισπανοί.Ευκαιρίες χάθηκαν και από τις δύο ομάδες, Στεκέλεμπουργκ και Κασίσιας, μάλιστα αποδείχτηκαν αποτελεσματιικοί σε κλασικά τετ-ατ-ετ!

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ.

Κόκκινη: Χάιτινχα.

Κίτρινες: Φαν Πέρσι, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιόνγκ, Φαν Μπρόνκχορστ, Χάιτινχα, Ρόμπεν, Φαν ντερ Βιλ, Ματάισεν - Πουγιόλ, Ράμος, Kαπντεβίλα, Τσάβι.

Ολλανδία: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βίλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ (105' Μπράαφχαϊντ), Φαν Μπόμελ, Κάουτ (70' Ελία), Ντε Γιόνγκ (99' Φαν ντερ Φάαρτ), Φαν Πέρσι, Σνάιντερ, Ρόμπεν

Ισπανία: Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ, Ινιέστα, Βίγια (106' Τόρες), Τσάβι, Καπεντεβίλα, Αλόνσο (86' Φάμπρεγκας), Ράμος, Μπούσκετς, Πέδρο (60' Νάβας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου